היכן נכשלת? טיפים לשיפור מערכת יחסים

תאריך פנייה: 27.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סמדר
אמו של ארוסי
27.06.2006 • 18:59

שלום
דר',אני וארוסי שלוש שנים ביחד ומתחתנים בקרוב. אמו מתנהגת אליי בצורה קרה ואפטית ולכך כבר התרגלתי ואני שומרת איתה על יחסים של שלום-שלום ותו לא. אולם היא חצתה את הקווים כאשר הוריי התקשרו אליה כדי להזמינה למסיבה שאנו עורכים לכבוד החתונה. אימו של חברי התייחסה בקרירות ושוחחה עם אימי בכן/לא. אימי הרגישה בכך ושאלה אם הכל בסדר ואם קרה משהו?? אני כמובן שהכחשתי והוספתי שהיא אישה שקטה ומופנמת. מה שממש לא נכון.בעבר היא כבר עשתה לארוסי את המוות, למשל: כל מיני ריבים שהוא "מתרחק" מהמשפחה וכו' וכו'. אני מאוד כעסתי עליה בעקבות היחס הלא צודק להוריי, ואמרתי לו זאת ובתגובה הוא לא דיבר איתה שבוע. בקיצור- אימו היא פרימיטיבית(ואת זה אמרה דודתו בשיחה עימו), ולא מעוניינת שיעזוב את הבית.... אבל- כל זה לא צריך לבוא על חשבוני-ונמאס לי ממנה!!!!! מיותר לציין שהיא מתעלמת מחתונתנו, לא מתייחסת, לא שואלת ועל עזרה כלכלית שאנו כה זקוקים לה אין על מה לדבר. (היא אפילו התחמקה מלהכין עוגה למסיבת החתונה שלנו. אה.. ואני עדיין מחכה למזל טוב ממנה- הדבר היחיד שהיה לה להגיד זה שטבעת האירוסין שבנה קנה לי היא לא משהו-מגוחך לא?!)אני לא מבינה מה היא רוצה ממני?? היא צריכה להיות מאושרת שבנה מצא אהבה לאחר מערכת יחסים כוזבת שהוא חווה בעבר. לסיום, כל העניין הזה גורם לריבים ולוויכוחים סוערים בינינו למרות שאני תמיד משננת בראש להתעלם ממנה, לא להתעצבן ולא להגיד לארוסי כלום כי זה ממילא לא יעזור וזה רק עושה לו רע יותר.לסיום, מה דעתך? כיצד אשרוד במחציתה??לתגובתך אודה....סמדר המאוכזבת

ד"ר אורן חסון
היכן נכשלת?
30.06.2006 • 02:09

סמדר יקרה,
אולי תבדקי עם עצמך היכן את נכשלת. את אומרת שאת משננת לעצמך בראש להתעלם ממנה, ולא להתעצבן, ובכל זאת יש ביניכם (בינך לבינה?) מריבות וויכוחים סוערים. אם זה מה שקורה, אז כנראה שאת לא מספיק טובה בלשמור על עצמך. תתאמני, כי זה חשוב.וקחי בחשבון שהיא לא תשתנה בקלות. ולכן, הדרך היחידה שלך לצאת מזה היא לקחת את האחריות עלייך, ולהתמודד עם זה באופן יעיל יותר. בן זוגך יכול, אולי, להועיל, אבל לא במריבות עם אמא שלו. אם גם הוא לא מסוגל לדבר על ליבה, אז זה מה שיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083