הידלקות פתאומית: מה המשמעות?
מבולבלת
בעייה שקשורה לאהבה
⌄
אני נשואה 10 שנים , 2 ילדים, בעל אוהב.הגיע למקום העבודה שלי בחור חדש, התאהבתי בו. לקחתי אותו לשיחה והסברתי לו שזה המצב ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה.הוא חשב על מין, אני בכלל לא ידעתי מה אני רוצה ממנו, חוץ מזה שאני רוצה קשר כלשהו איתו.הוא אלמן טרי, עם חברה עוד מלפני שאישתו נפטרה. המצב שלו לא כל-כך ברור לי.הוא לא יוצא לי מהראש.אני אוהבת את בעלי, אבל אני מאוהבת בו ולא מסוגלת לחשוב על שום דבר אחר חוץ ממנו. זה מתחיל לפגוע לי בחיים - אני עצבנית כל הזמן, מתעלמת מבעלי, לא מאושרת, לא נהנית מהחיים. מבחורה שצוחקת הפכתי לרגזנית ועצובה.למה זה קורה לי?למה אני צריכה את ההתאהבות הטפשית הזו?למה אין לי שליטה על זה?אמרתי לעצמי כל-כך הרבה פעמים להפסיק לחשוב עליו וזה לא מצליח לי.אני מרגישה שאני בוגדת ומרמה את בעלי.רע לי כל הזמן.יש לך עצה?
ד"ר אורן חסון
הידלקות פתאומית
⌄
מבולבלת יקרה,
בודאי שהוא חשב על מין, כי הוא גבר, וכי הוא לא רצה בך מספיק לאהבה (או כי זה צריך לקחת לו יותר זמן, או כי את לא מוצאת חן בעיניו מספיק). את יכולה להתנחם בזה שהוא כן חשב על מין, כי זה אומר שאת גם לא דוחה אותו יותר מדי, אם כי גברים הם פחות בררנייים בענייני סקס מזדמן מאשר נשים.לכאורה, היית יכולה להרגיש את מה שאת מרגישה, ועדיין להתנהג כראוי בבית. אלא שאת לא עושה את זה, וגם לזה יש סיבה. כשאת מתנהגת כפי שאת, כועסת, מתעלמת, רגזנית ועצובה, את בוחנת את הגבולות שלו. את בודקת כל העת עד כמה הוא מוכן לסבול (אותך) למענך, ועד כמה הוא מוכן ללכת לקראתך.ראי, נקלעת למערבולת שעכשיו אנחנו יודעים שהיאטבעית, אצל נשים (!), של התאהבות בגבר זר. או שמא נקרא לזה "הידלקות" – פתאומי, חזק, מיני (כן, כן, ונדמה לי שאת מתלבטת להגדיר את זה כך, בגלל המצפון שלך) ואובססיבי. הידלקות כזו מאפשרת לאשה (שבמצב טבעי אינה לוקחות גלולות) להרות לגבר מוצלח. אלא שיש בזה, כמובן, סיכון – שהבעל יגלה, וייטוש אותה ואת הילדים. לכן הבדיקות שאת עורכת לו. אם הקשר עם הבעל טוב, ויש יציבות רגשית (שאומר שהקשר יחזיק מעמד לאורך זמן), לא כדאי לקחת סיכון ולבגוד. ואם הקשר לא תקין, יותר קל מוסרית לבגוד. זה המנגנון שמאפשר לך לממש את הפנטזיה החדשה כאשר "כדאי" יותר לקחת את הסיכון, כי ממילא אולי הקשר הקיים לא יחזיק מעמד.והנה לך איך קורה שאשה נשואה, שאוהבת את בעלה, נקלעת לסערת רגשות, בשל מפגש עם גבר "מדליק". אני חושש שלא היית צריכה לפתוח את העניין עם הבחור הזה, כי כאשר הוא יודע שאת רוצה אותו, הוא עלול להמשיך ולנסות לפתות אותך, ולנצל את חולשתך. היום רע לך, כי המצפון שלך שומר עליך, וזה רק משום שהיחסים שלך עם בעלך כנראה לא רעים כל כך. קל לי ליעץ לך להיות שקולה, אבל את היא זו שצריכה לבצע את זה.
מבולבלת
הידלקות פתאומית
⌄
אתה צודק בכל מה שכתבת.פשוט מוזר לי שזה קרה דווקא לי , פתאום באמצע החיים.אני מקווה להתגבר על הרגשות שלי ולחזור לעצמי.תודה.