החלטות חשובות בזוגיות

תאריך פנייה: 22.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מחפש תשובה
להתרחק או להתקרב?
22.11.2010 • 16:15

אני וחברה שלי לשעבר פרודים כמעט 9 חודשים. עדיין לא ממש התגברתי על הפרידה ועשיתי ניסיונות לחזור שלא הצליחו. קיבלתי הזדמנות לעבודה בעיר שבה גרנו ביחד (היא לא גרה שם עכשיו) וחבר סיפר לי על דירה פנוייה שנמצאת בשכנות, כמעט בשותפות (זה בית מחולק לדירות) עם שתי חברות של החברה לשעבר (הן זוג לכל דבר) שהן גם ידידות טובות שלי. אני מפחד שהיא תחשוב שאני עובר לשם רק כדי לנסות להתקרב אליה שוב דרך החברות (שהיא באה לפעמים לבקר אצלן), וזה רק יגרום לה לשנוא אותי יותר. כדאי לחפש דירה אחרת או לעבור בכל זאת, כי זו דירה מציאה? אני באמת לא יודע מה לעשות...

ד"ר אורן חסון
לצפות או לצפצף?
22.11.2010 • 22:32

מחפש יקר,
אתה לא יכול להחליט החלטות חשובות בחייך, רק כי מישהו עלול לחשוב שאתה עושה זאת בגלל משהו שאתה לא.אבל אני יודע שאתה כן יכול... עובדה שזה מטריד אותך. בעיקר כי לא התגברת עליה, ויצרת רושם שאולי תעשה הכל, גם מניפולציות שונות כמו זו, כדי לשמור איתה על קשר. תחליט מה יותר חשוב. לפי מה שאני מתרשם, לא ממש משנה מה תעשה. אני חושב שלא משנה מה היא תחשוב, כי יותר חשוב לך מה אתה תחשוב שהיא תחשוב, משום לא איבדת תקווה. אם כי אתה יודע שהיא כבר ממילא לא מעוניינת. אז אולי הדירה זו הזדמנות דווקא להשיג עצמאות ולצפצף, ולומר משהו לעצמך בעניין הזה. הצד השני הוא שאולי באמת תמצא דירה אחרת, גם אם קצת פחות טובה. אז להזיע כל כך על בעיה כזו, זה אולי מיותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083