החלטות זוגיות: ביטחון עצמי ודיאלוג

תאריך פנייה: 17.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חנה
זוגיות
17.04.2012 • 13:13

בת 18. נפרדה לאחר חברות של כשנה. עברו מספר חודשים. בניגוד לעקרונותיה המוצהרים הגיע עם חברה לשעבר לקשר בלתי מחייב של יחסים בלבד. טוענת שטוב לה כך. ולא איכפת לה.לדעתי זה לא באמת מה שהיא מרגישה . היתה רוצה לחזור לקשר של חברות מלאה כמו בעבר. והיא בקשר זה ממקום של לבד.אמורה להתגייס בעוד כ3 חודשים.מה אני אמורה לומר לה כאם? לחזק אותה לדבוק בעקרונותיה או לומר לכי עם מה שטוב לך.כרגע?אמא.

ד"ר אורן חסון
החלטות קבועות וזמניות
18.04.2012 • 10:13

חנה יקרה,
בטווח הארוך, אם תתני לה ביטחון בעצמה ובהחלטות שלה, תרוויחי. גם דרך חיזוק הביטחון העצמי שלה, כך שכאשר היא תהיה בשלה להיפרד היא תוכל לעשות זאת בקלות רבה יותר, וגם דרך העובדה שהיא תדע שיש לה עם מי לדבר, מבלי שכל דבר שתגיד לך יעבור ביקורת. דבר כזה יכול למנוע ממנה לספר לך דברים, כדי להמנע מויכוחים. כך שאם את לא מסכימה עם משהו, עדיף לשאול שוב אם היא בטוחה, ולשמוע את דעתה ואת סיבותיה, מאשר לומר לה שזה לא נכון לעשות כך.וקחי בחשבון שהיא מבינה את עצמה ואת האילוצים שלה טוב יותר ממך. יתכן, למשל, שהיא אומרת לעצמה שהנה, עוד שלושה חודשים העולם עומד להתהפך. ממילא יהיה לי קשה להתחיל משהו קבוע ולייצב אותו בתקופה הקצרה הזו. אז אולי עדיף לי (מאשר זה או מאשר להיות לבד כרגע) להיות בקשר שאני מכירה טוב, לטוב ולרע, ויודעת שהוא זמני, ואשר אולי עדיין יהיה בו די כדי לחזק אותי בקשיים של הטירונות, ואחר-כך, כשאדע מי נגד מי, יהיה לי קל יותר להתחיל התחלות חדשות. כפי שאמרתי – אלה הם דברים שהיא כנראה מבינה ויודעת טוב ממך, כי היא חיה אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083