הוא חושק בך? מה המשמעות?

תאריך פנייה: 14.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
האם הוא מאוהב בי?
14.11.2005 • 08:00

שלום רב,
יש לי מאמן כושר פרטי שהוא חבר של בעלי לפני שהתחיל לאמן אותי אך לא הכרתי אותו לפני.אנחנו חברים מאוד מאוד מאוד טובים (אני, הוא ובעלי) ומעבר לאימונים היומיומיים הוא אצלנו כל ערב עם כל המשפחה שלנו.הוא רווק ואני כמו שהזכרתי נשואה + 1.אני אוהבת מאוד את בעלי, יש לי בעל מקסים, נאה, מתחשב ומה לא? אבל . . . .המאמן שלי מאוד מאוד אוהב אותי (הוא מציג אותי בתור יותר מאחות), אבל זה לא נראה ככה.האם אח שולח כל היום הודעות SMS כמו: "אני אוהב אותך אחותי, את החיים שלי, את הכי יפה בעולם, אין כמוך, אייל (הבעל שלי) הרוויח שיש לו אותך" ועוד ועוד הודעות.מעבר לכך, אין יום שהוא לא בא אלינו הביתה בערב.להגיד שזה לא עושה לי משהו? אני אשקר, זה לא שאני מאוהבת בו אני מאוד אוהבת את בעלי, מה זה?אני מפחדת מזה.מה זה נראה לך?בבקשה תעזור לי.תודה.

ד"ר אורן חסון
ואם הוא רק חושק בך? זה משנה בכלל?
15.11.2005 • 14:59

עדי יקרה,
בכלל לא רלוונטי אם הוא מאוהב בך, או אם הוא חושק בך בלבד. ובודאי שזה מחמיא לך, אבל אם את לא מעוניינת, הכללים הרי ברורים, לא?הפחדים שלך מובנים, מה עוד שאולי הסתרת לא רק אותם מפני בן זוגך, אלא גם את תכתובת ה-SMSשבינך לבינו.יש לי רושם שהחשש שלך מלהכנס איתו לעימות, והחשש שלך להיות "לא נחמדה" כלפיו, מה עוד שהוא כנראה גבר נחמד, אולי אפילו נאה, ועוד חבר של בן זוגך, יצר מצב שבו לא דחית אותו באופן ברור, מה שהוא ראה כעידוד. תתחילי להפסיק להגיב לו. אל תעני להודעותSMS, ותהיי בנוכחותו רק בנוכחות בן זוגך (כן, זה כולל, כנראה, גם הפסקה של אימון הכושר הפרטי אצלו; ותתחילי בתרוץ של חוסר זמן או עייפות או תרוץ אחר, תפסיקי אימוני כושר פרטי למשך חודש או משהו, ואחר-כך התחילי עם מישהו אחר, כי "רצית לגוון ולראות איך אחרים עובדים", כי "זה מי שהיה זמין באותו זמן" או כל סיבה אחרת – כך שזה ייראה טבעי יותר, אם את לא רוצה להתעמת באופן ישיר). בקצרה, התחמקי ומצאי תרוצים כדי לא להיות איתו בקשר ישיר.התגובות האפשריות שלו הן שתיים:לוותר. וזה מה שאת רוצה, הרי.אם התחושה שלו שהוא מפסיד אותך תגבר על העכבות שיש לו (למשל, מפני בן זוגך), הוא עלול להגיע למצב שבו הוא יצטרך להיות גלוי איתך באשר לכוונותיו כלפייך. כאן לא תהיה לך ברירה אלא להתעמת, אלא שאז את במצב טוב, כי הוא גלוי יותר (כל עוד הדברים אינם על השולחן, קשה לך להעלות אותם). היי אז גלויה כלפיו, ותגידי לו שאין סיכוי, ותסגרי את העניין. אם הוא ילחץ, תאיימי שתדברי עם בן זוגך – כי ברגע שהוא אומר לך מה כוונותיו באופן גלוי, שאינו מתפרש לשני פנים (מה שמקשה עליך להוציא את זה החוצה), את יכולה לחשוף את זה בגלוי בפני בן זוגך, כי עד אז, לא היה ברור לך שזו באמת כוונותו, ואת התנהגת באופן תמים לחלוטין כלפי חבר של בן זוגך ומאמן הכושר שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083