הבנת בת הזוג: טיפים ושיקולים

תאריך פנייה: 11.03.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דקל
בעיות שאני שם לב אליהן לאחרונה
11.03.2013 • 22:36

שלום
ד"ר, אשמח אם תייעץ לי:1. שמתי לב על עצמי, שאם אני נמשך מאוד לבחורה, גם על דברים שמעצבנים אותי מאוד אני מוותר, וגם כשכבר עברו מים עד נפש ואני מחליט לסיים, ואני לא עושה זאת בפזיזות, אז אחרי כמה זמן אני רוצה לחזור, ואם היא לא מוכנה, אז אני מחליט להתרחק לגמרי, מסיר אותה מהפייסבוק מוחק מהטלפון שלי הודעות ממנה, העיקר להתרחק, ולצערי אני עדיין מרגיש שאני מתגעגע (למרות שדברים מהותיים כן הפריעו לי, אבל אני נשען על הדברים כיפים ועל הרגשות שהיא מעוררת בי, וחושב אולי זה היה נראה אחרת).האם מניסונך, זה טבעי? האם כל המהות זה משיכה, ברגע שלא קיימת משיכה מסתכלים הלאה? או שיש דבר כזה לאהוב אבל לדעת שלא מתאימים ולכן כדאי להפרד..2. דבר נוסף שאני שם לב, כשיש לי בת זוג, ומישהו אחר בה ומדבר איתה, נגיד במסיבה במטרה לפלרטט איתה ושהוא לא יודע שהיא בת זוג שלי, זה מפריע לי כמו לכולם, אבל התגובה שלי היא לתת לה להרגיש ולענות לו איך שהיא רוצה, ולא להדוף אותו ממנה, האם זה פוגע בי בדיעבד? כאילו אני לא מגונן, אני רוצה שהיא תבוא אליי כי היא רוצה אותי ולא כי יש לה אופציות אחרות ...תודה ושבוע נעים

דקל
בעיות שאני שם לב אליהן לאחרונה
12.03.2013 • 01:04

בקשר לנק' 1 אולי אחדד, ראיתי שכתבת פה למישהו "אולי היא לא מאוהבת בך כמו שהייתה פעם", אני לא מצליח להבין איך בחורה שנמשכה מאוד בעבר, ורצתה מאוד בעבר, עובר זמן ולא בא לה יותר, לי זה לא קרה, או שרציתי מאוד מההתחלה, ואז אני מתגעגע לדברים שמשכו אותי, או שאני לא כ"כ רוצה מהתחלה, זורם כזה, ואז אם נפרדים לא כזה משנה לי.

ד"ר אורן חסון
לשאול אותה
13.03.2013 • 20:36

דקל יקר,
אולי חשוב שתבין, ונדמה לי שאתה לא בדיוק שם, שהתהליכים שעוברים עליך, נפשית, אינם בהכרח זהים לאלה שעוברים על אחרים, ולהיפך. חשוב מאד להבין שאנשים יכולים להיות מאד שונים זה מזה במבנה הרגשי, כדי לדעת לקבל אותם. זה אולי מתחבר לי לשאלה הראשונה ולפניה השניה שלך גם יחד.ראה בבקשה את המאמר שלי על "יצירתיות בזוגיות: השלם עולה על סכום חלקיו".לגבי השאלה השנייה - לכאורה זה מאד מכבד, כאשר אתה נותן לה להתמודד עם פלירטים של אחרים, ובוטח בה שהיא תדע לעשות זאת נכון. אבל אני לא בטוח שזו הסיבה שלך. נראה לי שאתה בזה מעביר אותה בחינה, וזו הסיבה הלא נכונה. מה שאולי מחזיר אותי מחדש אל הצורך להבין את בת הזוג שלך יותר. אני מציע שתתגבר על המרחק והתצפיות שאתה עורך בבת זוגך, ושתתקרב אליה יותר מתוך מטרה להבין אותה. זה יעשה גם לה טוב. ותשאל אותה - אם לא באותו הרגע, אז אחר-כך - אם מתאים לה שאתה נותן לה את המרחב והביטחון והאמון, או אם היא רוצה את המטריה המגוננת שלך? שאל אותה. היא תעריך זאת יותר, כי זו פתיחות שלך וכי זה שיתוף וכי היא תרגיש שאתה מנסה להבין אותה ולקבל אותה ואת עולמה ואת הצרכים שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083