גברים צעירים ונשים בוגרות: ניתוח יחסים
מרגישה רע מאוד
האם זה מנהג נפוץ אצל גברים?
⌄
בוקר טוב.אני מרגישה רע מאוד עם עצמי לאחר לילה נורא שעברתי.הסיפור שלי מתחיל בזה שהכרתי בחור שצעיר ממני ב 10 שנים. אני בת 33 גרושה עם ילדים הוא בן 23. אנחנו בקשר בערך חודש .הוא בוגר לגילו אני צעירה לגילי ואיכשהו זה זורם טוב.מבחינתו אני שלו והוא שלי. הוא מצהיר בפניי שהוא אוהב אותי, כל יום מתקשר ושולח הודעות של האהבה, שואל אם אני מדבר עם בנים אחרים, מתעניין איפה הייתי ומה עשיתי,הוא מקנא לי ולא מרשה לי לדבר עם אחרים. עושה רושם של מאוהב.אנחנו נפגשים אצלו בבית אחת לשבוע או פעמיים בגלל המרחק (שעה נסיעה)אתמול, ערב יום שישי הוא רוצה לראות אותי, אמר שמאוד התגעגע אליי שהוא אוהב אותי ואין מצב שהוא לא יראה אותי הערב. הוא אמר שהוא נמצא קרוב אליי ושאל אם יש לי חברה כדי שהיא תהיה עם חברו בגלל שהרכב של חברו. הסברתי שאין חברה לא פנויה .לתדהמתי הוא אמר לי שאחרי שאני והוא נשכב אז אני אשכב עם חברו כדי שלא ירגיש מקופח ! ! ! חשבתי שהוא צוחק איתי (הרי הוא קנאי) ושאלתי בצחוק "אם לא יבוא לי עליו?" אז הוא אמר שאני לא חייבת , רק אן אני ארצה. אמרתי לו אוקיי. הוא הגיע לאסוף אותי עם חברו ונסענו למקום חשוך ושתינו בירות. החבר יצא מהאוטו והמתין. מאותו רגע הרגשתי רע ומצד שני מאוד התגעגעתי אליו ורציתי להיות איתו. כשסיימנו (סליחה על הפרוט) אני מגלה שחברו צפה בנו ומהר כיסתי את עצמי ונורא כעסתי. בן זוגי לא היה מופתע שחברו צפה בנו (אולי תכננו זאת מראש) ואז, כשאני מתלבשת בן זוגי עוצר אותי ואומר לי שעכשיו תורו של חברו. אמרתי לו שאני לא מעוניינת ושאמר לי רק אם ארצה אז זה יקרה ואז הוא נילחץ ואמר שאני אראה כמה חברו מסכן שעמד חצי שעה בקור ושגם מגיע לו לקבל ממני. הייתי בהלם. אמרתי לו שאני מרגישה מאוד זולה ושזה נראה כמו שאני עובדת בזה , כאילו ממתינים בתור ושבחיים לא הייתי בסיטואציה כזאת. הוא אמר שאני אעשה זאת למענו ושזה חד פעמי ושבכלל הוא מפחד שחברו יתאהב בי. באותו רגע אמרתי לעצמי שזה הסוף בנינו, ואז אמרתי לו שאני מסכימה. חברו נכנס לרכב ובן זוגי צופה מהצד. הוא ניסה לנשק אותי אבל לא הייתי מסוגלת, הרגשתי כמו פרוצה והרגשתי כעס. אמרתי לחברו שאני לא רוצה ושכל המצב הזה מוזר לי ולא בא לי.בקיצור הם החזירו אותי הבייתה ועד עכשיו אני בוכה. דרך אגב, הוא אמר לי שכל החברות שהיו לו הוא ביקש מהן באופן חד פעמי שישכבו עם אותו החבר.אני לא יודעת אם להאמין לו. אני מרגישה ממש מטומטמת. האם ככה זה בן חברים? אם מישהו אובה מישהי הוא יהיה מסוגל "להשאיל" אותה לחברו הטוב?אני מבקשת חוות דעת, אני כבר לא יודעת מה הולך פה.
ד"ר אורן חסון
ילד אגואיסט ומרושע
⌄
מרגישה יקרה,
הסיפור הזה של גברים צעירים ונשים בוגרות הוא דבר נפוץ בימים אלה. אפשר לראות זאת בברור באתרי הכרויות. אלא שהרוב המכריע של גברים אלה, ואני מכריז זאת באחריות מלאה, מחפש יחסים מזדמנים ולא קשר קבוע. הסיפור שלך הוא סוג של עיוות נוסף של יחסים מסוג זה, שאיני יודע עד כמה הוא נפוץ.באופן ברור, הילד שאיתו יצאת הוא ילד שטרם בגר, ואשר ה"כבוד" שהוא מקבל מחבריו על הצלחה, חשוב לו הרבה יותר מכבודה של האשה איתה הוא מגיע ליחסים קרובים. יתכן שהיו בו סימנים אחרים של בגרות שהטעו אותך. זה יכול לקרות. במהות – בחברות ובשותפות עם בת זוג – הוא עדיין ילד. לצערך, ראית את זה רגע מאוחר מדי.מה שקרה לך עוד, ואני מניח שהוא אחד הדברים שגורמים לך להתבייש בקבלת ההחלטות שלך, הוא שהנימוק של "כמה החבר מסכן" הצליח לשכנע אותך לנסות. טבעי שאת רוצה להיות בסדר, וטבעי שאת לא רוצה להיות או להראות רעה לאחרים. כל יום יש אנשים שמשתמשים בנימוק הזה כדי לנצל אחרים, ונשים יותר רגישות לחשש להיות רעות, בעיני אחרים ובעיני עצמן. קחי את זה כלקח, ולמדי בפעם הבאה להזהר ממנו, ולשים את הגבול בדיוק היכן שאת רוצה, ולא ליפול לפח הזה.ועשי לעצמך טובה גדולה, שכחי מהילד הזה. כי זה מה שהוא. בחרי לעשות לעצמך משהו טוב ותני לעצמך חיבוק, או בקשי מחבר או מחברה או מאמא חיבוק הדוק, בלי הצורך להסביר למה.
מרגישה רע מאוד
ילד אגואיסט ומרושע
⌄
תודה ד"ר חסון.עכשיו הכל יותר ברור.שמחתי מאוד לקרוא את תשובתך המפורטת.עזרת לי הרבה וזה באמת עודד את הרגשתי הנוראה מעצמי.את "הילד" הזה ללא ספק כבר לא רוצה לראות ולא לשמוע ממנו.יישר כח ד"ר חסון..:)