בעיות בזוגיות: כעסים, תקשורת ומאבקי כוח
דנה
אולי זו התעללות רגשית?
⌄
נישאתי בהריון לפני כחצי שנה לאחר הכרות קצרה (סה"כ מכירים וביחד שנה) אני בת 24 והוא 34מהר מאוד הבנתי שקיים חוסר התאמה ובכל זאת החלטתי להמשיך גם כי הייתי מאוהבת וגם כי תמיד הרגשתי שדברים יכולים להשתנות והימים הטובים ביננו נתנו לי כח להמשיך איתו. (כן, יש גם כאלה...)בעלי משקר לי המון ולא נותן לי אפילו הזדמנות להאמין בוצמוד לפל', מוחק היסטוריה במחשב,לא משתף והרבה פעמים סובל ממצבי רוח ופתאום "נאטם"בכל ריב הטענה העיקרית שלו היא שאני "חוקרת" ושהבעיה אצלי כי איני מאמינה בו.הוא מסלף את האמת ושאני עולה על השקר הוא ישר נכנס למגננה,תוקף ומעליב באמרות "אני לא חייב לך דין וחשבון" או אפילו "מי את בכלל"הוא מבחינתו מרגיש מצוין הוא לא מרגיש שטועה איתי ולכן אני אף פעם לא מצליחה לגרום לו להבין "מה אני רוצה ממנו"כמו כן , הוא מעיר הערות ולא תומך ומפרגן חלק גדול מהפעמים.קצתי במצב ועזבתי את הבית המשותף כבר שבועיים והוא מצידו לא הראה התעניינות בי אלא רק בבת שלנו.חשוב לי לציין שגם מבחינת יחסי המין המצב רעוע, אני תמיד בעד והוא מבחינתו לא מראה יותר מדי התעניינות ומסתפק בפעם בשבוע, פתחתי בפניו את הנושא וגם פה הוא סילף את הדברים וגרם לי להרגיש כאילו אני איזה נימפומנית וטען שבכלל אנחנו שוכבים פעמיים-שלושה שבשבוע (לא נכון!!)אני מאוד אהבתי אותו עד השבועיים האחרונים שהיה לי זמן לשבת ולהרהר בדברים שעברתי איתו ופתאום האהבה ירדה (או שאולי אני נורא עצבנית, עוד לא החלטתי סופית) אני מרגישה שהוא לא שווה את האהבה שלי ואת מה שאני מוכנה לתת למערכת היחסים הזאת.אני בחורה יפה מאוד לכל הדעות ואינטלגנטית ליברלית ופתוחה והוא כריזמטי וחברותי אבל בבחינת יחסים נראה שאנחנו בעל-אשה וזהו, ללא ערך מוסף.שהוא ב"יום טוב" הוא הבעל המושלם,כיף לי איתו והוא מראה אהבה ויחס "לפי הספר" .. איך אפשר בכל זאת להציל? אם בכלל...
ד"ר אורן חסון
כעסים ומריבות ושקרים
⌄
דנה יקרה,
קראי שוב בבקשה את מכתבך. אם הוא מדוייק, אני לא יודע מה עשית שם עד עכשיו. ובכל זאת, התאור שלך "שפתאום האהבה ירדה" הוא תאור של כעס ופגיעה, ולא משהו מתמשך. לכן איני בטוח עד כמה את מונעת כרגע על ידי הכעס, ולא על ידי ניתוח בהיר של הזוגיות שלך. גם העובדה שאת כותבת בסוף "איך אפשר בכל זאת להציל?" מחזקת את הרושם על בלבול שבו את נמצאת עכשיו.אני מתרשם שיש לכם בעיה בזוגיות, ובעייה קשה הן בתקשורת והן במאבקי כוח, ואולי עוד כמה דברים נוספים שרמזת עליהם. לפי תאורך את המצב, אני לא בטוח שתוכלו להתמודד איתם לבד, כי התקשורת שלכם מלאה בטענות ובכעסים. אני ממליץ לכם על יעוץ זוגי, כי נראה לי שבלעדיו לא תחזיקו מעמד זמן רב.