בן זוג עם בעיות בריאותיות - מה לעשות

תאריך פנייה: 16.05.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
תוהה
קונפליקט אב-בן
16.05.2006 • 08:21

שלום
ד"ר אורןראשית - אני מתפעלת מהתשובות שלך כאן בפורום, רואים חוכמת חיים והבנה בלתי רגילהוכעת לקושי שלי - קצת רקע: אני בת 25 נשואה 5 שנים + 3 ילדים, חיי נישואין נפלאים, יודעים לפתור קונפליקטים ביננו לבין עצמינו בדרך בוגרת, אוהבים, ממש מצוין...הקושי שלנו הוא סביב מערכת היחסים של בעלי עם אבא שלו, בעלי (שהוא האדם הכי מיוחד שאני מכירה בעולם) תמיד הרגיש שאבא שלו מפעיל עליו לחץ מוגזם להצליח בחיים, לא מבין אותו, בכל קושי שהיה לבעלי בחיים אבא שלו האשים אותו והצדיק את הצד השני, מבחינה רגשית בעלי עבר ילדות מאד קשה, אבא שלו לא הסכים שהוא יתחתן כי הוא צעיר מדי (21 כשהתארסנו) ובלי עתיד כלכלי, אז התארסנו ללא ידיעת אביו (אומנם בגיבוי של אמא שלו שאתה יש לנו קשר מצוין) תקופת הארוסין היתה שיא הקושי שלו - שמע מאביו נבואות זעם שהוא לא יצליח בחיי הנישואין, לשבת חתן חמי לא הגיע ובעלי נפגע מזה נורא, גם לברית של בננו הבכור הוא לא הגיע - (זה היה בשבת משפחתית גדולה אצל ההורים שלי) וגם מזה הוא נפגע אנושות, (אני יודעת כי אני מכירה אותו מצוין אבל הוא לא מחצין את זה, גבר...) כמה חודשים אחרי שהתחתנו בעלי ניתק קשר עם אביו. היום הילדים בקושי יודעים שיש להם עוד סבא, אנחנו לא מגיעים לבית הוריו, אמא שלו מגיעה הרבה אלינו, (אני מאד אוהבת אותה והיא אותי) היא נסתה הרבה ליצור בינהם קשר בכוח אבל זה לא הלך לה כי בעלי עקשן גדול בקטע הזה, למרות שהוא לא טיפוס עקשן בכלל, הוא מאד נוח לבריות...הבעיה היא שבעלי מנסה להדחיק את המצב הזה אבל זה יותר ויותר מעיב על חיינו, בעלי סובל מהרבה תופעות של לחץ - פצעים בפה, קשיים במערכת העיכול, קשיי שינה וכואב לי עליו מאד שהוא סובל ככה, ברור לי שהוא צריך לטפל בעצמו, השאלה היא איך, ואיך אני יכולה לסיע לו בכך, אני לא רוצה לנדנד לו, (ויש לנו גם קושי לממן טיפול פסיכולוגי)אשמח מאד לשמוע כל עצה שלך בנושאושוב הערכתי על העבודה הנפלאה שאתה עושה כאן

ד"ר אורן חסון
אבא שלא יודע לפרגן ולתמוך
16.05.2006 • 23:40

תוהה יקרה,
בן זוגך צריך קודם כל לבדוק את הסימפטומים שאת מדברת עליהם אצל רופאים, ולטפל בהם. ואת זה כדאי שיעשה מיידית. אבל גם, ובמקביל, אם אין לכם אפשריות כלכליות, שיקבע תור אצל פסיכולוג של קופת החולים, ושילך אליו כאשר תורו יגיע (וזה עלול לקחת זמן). אבל מוטב להתחיל לקבוע תור עכשיו, אחרת זה לא יהיה אף פעם.ו... תודה על המחמאות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
תוהה
אבא שלא יודע לפרגן ולתמוך
17.05.2006 • 07:47

תודה רבה דוקטורהוא בדק את הסימפטומים אצל רופאים וכולם אומרים לו שזה תופעות של לחץ ומתחלא חשבתי על האפשרות של פסיכולוג דרך הקופה, תודה על הרעיון..ושאלה קטנה - למה שינית את הכותרת של הנושא ל "אבא שלא יודע לפרגן ולתמוך" אפשר להגיד שרק צד אחד אשם במצב?שוב תודה ויום טוב

ד"ר אורן חסון
כותרת
18.05.2006 • 01:23

תוהה יקרה,
לא חיפשתי אשמים. שיקפתי את מה שכתבת, ונתתי לזה כותרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083