בן זוג מובטל: איך לתמוך ולחזק

תאריך פנייה: 12.09.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
תמר
חבר שלי בדיכאון - מחוסר עבודה
12.09.2006 • 13:52

דר' שלום,יש לי חבר בן 25 מקסים כבר קרוב ל9 חודשים.מזה חודשיים שהוא מחוסר עבודה והדבר משפיע ישירות על הקשר שלנו.הוא מתנתק ממני, יותר מבלה עם חבריו, לא אוכל, עצבני, עצוב ואני לא מצליחה לעודד אותו!ההפך כשאני מנסה לעודד אותו הוא מתעצבן, אולי מלחיצה אותו? זה גורם לי לכאב לי.אני יודעת שהוא אוהב אותי ואבל הניתוק הזה עושה לי רע - קשה לי לא לדבר איתו, לא לראות אותו. אני פוחדת שהוא ישקע בתוך הדיכאון הזה, אני פוחדת שהוא ישכח שאני קיימת, אני מפחדת שהוא ירגיש לא מספיק ראוי לי.תמיד נהגנו לחלום יחד על העתיד שלנו כזוג ,על השאיפות שלנו ופתאום אין כלום! הוא מכונס וסגור בתוך עצמו, תכננו לעבור לחיות יחד (להעלות את הקשר בעוד רמה) ועכשיו כבר לא מדברים על זה.אני בת 25 נימצאת כרגע בשיא שלי - עבודה טובה, סטודנטית, ניראת מעולה רוצה להתחיל לבנות את חיי - איתו - וכרגע זה ניראה לי רחוק.מה עושים ? איך מתמודדים? אני פוחדת שאולי בסוף אני זו שתסיים את הקשר ...אני מאוד אוהבת אותו ומאמינה בו ורוצה להמשיך איתו - מאיפה אני מביאה את הכוחות?תעזור לי....בבקשה

ד"ר אורן חסון
קחי את הכוחות מהאמונה בו. הוא יסתדר
13.09.2006 • 00:07

תמר יקרה,
תקופת מובטלות היא תקופה לא טובה, וקשה יותר לגברים מאשר לנשים. הוא מתנתק ממך, כי בהחלט יכול להיות שהוא אכן מרגיש בלתי ראוי לך. את חוששת מזה, אבל כנראה שהחשש לו מגיע ממשהו ממשי. ראי מה את עצמך כותבת: " אני בת 25 נימצאת כרגע בשיא שלי - עבודה טובה, סטודנטית, ניראת מעולה רוצה להתחיל לבנות את חיי - איתו - וכרגע זה ניראה לי רחוק." הקטע הזה שבו את מרגישה בשיאך, ושאת "רוצה להתחיל לבנות את חייך" כשברור שחלק מזה הוא פרנסה, ובן זוג שיוכל לפרנס משפחה, זה הקטע שמפחיד אותו. אם את מאמינה בו, רדי כרגע מהעתיד ומ"בניית חייך". היי איתו היום, ושכחי לזמן מה את המחר. הוא בסך הכל לא מועסק חודשיים. תני לו את הבטחון שאת רוצה אותו בכל מחיר (כלומר, גם אם הוא לא הגבר החזק שיכול לתמוך בך, אבל מבלי שתגידי את זה).את הכוחות קחי מהאמונה שלך בו, ומכך שיתאושש. אולי כן כדאי להזכיר שאת רוצה אותו לתמיד, אבל מבלי להכנס לתוכניות כלכליות – כי הוא לא יידע איך להתמודד איתן עכשיו). אל תדברי איתו על נסיונות עבודה שלו, אלא אם הוא יספר לך, וגם אז, היי יותר קשובה, ואל תהיי שופטת. תני לו את מלוא האחריות, כדי שירגיש שאת בוטחת בו, ואם אם יש לך ביקורת, הצניעי אותה. הוא יסתדר. הרי את מאמינה בו, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
תמר
קחי את הכוחות מהאמונה בו. הוא יסתדר
13.09.2006 • 14:10

למה להתרחק ולהתנתק?האם יש מצב שנגמרה לו אהבה אליי?הוא אמנם אומר שהוא אוהב, אך עדיין הוא רחוק ממני.האם יש הגיון בחשש שלי?הבטחון שלי באהבה שלו אליי ירד קצת, אני לא מרגישה מחוזרת וממש קשה לי.

ד"ר אורן חסון
להיות חזקה בעצמך, או לחפש מישהו אחר
14.09.2006 • 00:51

תמר יקרה,
להתרחק ולהתנתק כי הוא חושב שהוא לא ראוי לך. הוא מגן על עצמו, שאם תעדיפי מישהו אחר על פניו בשל כשלונו, הוא כבר מוגן. הוא מכין את עצמו לפרידה. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך, אבל הוא מנסה להתנתק נפשית.אם את חלשה, הוא יהיה חלש יותר. הדרך היחידה שלך לשמור עליו היא להיות חזקה בעצמך, ומבלי לצפות ממנו להרבה. אם את מסוגלת. אם את לא מסוגלת, חפשי בן זוג שלא יאבד את מקור הפרנסה שלו. אם את באמת רוצה להיות איתו ולשמור על הקשר איתו, קראי שוב ושוב את תשובתי הקודמת אליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
תמר
תודה רבה לך
14.09.2006 • 12:08

המון תודהלמרות שקצת יהיה לי קשה להתמודד ... אני מאמינה באהבה הזו ואני איהיה סבלנית .