בן זוג וטיפול נפשי: מה מותר לו?

תאריך פנייה: 25.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
been there
בן זוג חלש נפשית
25.09.2006 • 07:51

שלום רב,
אני ובן זוגי עומדים לפני מעבר למגורים משותפים. אנחנו למעלה מחצי שנה יחדיו. חזרנו נפרדנו.ועכשיו ביחד שוב מנקודה אחרת.אני יש לי בעיה קצת אני מופנמת (ביחוד לעומתו) ואחרי שנה מאוד קשה אישית שהובילה להתמוטטות, טיפול פסיכולוגי ואף התחלתי לקחת כדורים (בתקופה שהיינו בפרידה). לפני מס' ימים סיפרתי לבן זוגי לא בתכנוני אלא בעקבות שאלות שלו על טיפול תרופתי (סרוקסט) שאני לוקחת. הטיפול אינו מוצלח בשל תופעות לוואי שיש לי כרגע של רעד ואי שקט בעיקר וכו'.שהוא שם לב אליהן.תיכננתי לספר לו , זה ישב עלי. תכננתי אחרי הגשת פרוייקט מסוים שלו שהלחיץ אותו בעבודה. אבל כך יצא לא רציתי לשקר או להעלים. הוא לא מדבר איתי מאז ואני חוששת שאינו רוצה בת זוג עם "הפרעות".הוא גם דרש ממני להפסיק כל טיפול תרופתי או פסיכולוגי אם אנחנו יחד.אני חושבת שהוא גם חושב שאני משקרת ולא אומרת לו דברים אבל זה לא המצב.קשה לי קצת להיפתח. אבל אין שדים חוץ מנושא זה בארון. כדורים זה נושא רגיש בעיני ותכננתי לספר לו בעיתוי מתאים.. עבר יום אבל הוא לא דיבר איתי ואל יצר קשר וזה שונה מהרגיל. שלחתי לו מס' הודעות SMS והוא לא חזר. בעיקר איחלתי לו בהצלחה בהגשת הפרוייקט ואחד היה בנוגע לתבנית שאני צריכה לנפץ.(ראה המשך) .הוא טוען שאני לא רגועה וזה דבר שגורם לו לא להמשך אלי גם לעיתים.הוא אומר לי הרבה דברים ומעביר ביקורת רבה שלא תרומת לביטחון בינינו.אני גם חושבת שהוא שמרן בנוגע לטיפול שלי. אני לא רוצה לשאת את העבודה שניפרד בגלל העובדה שאולי אני מעט חלשה נפשית (ועושה גם מעשים בשטח לטיפול במצב כמו התחלת לימודים, מעבר מגורים וכו'). זה כואב לי. לא רוצה לשאת את זה איתי אם ניפרד למערכת יחסים הבאה. שאני לא רגועה או משהו.......גם היו לי תסמיני התנהגות שנובעים מכך שאני מופנמת ושמתי לב לזה ואמרתי לו שאני רוצה לנפץ את התבנית הזו שאני "זורקת פצצה" כדי לפתוח שיחה...וסה"כ לשמוע שהוא אוהב אותי או משהו כזה. הוא מאד ביקורתי מטבעו ואני אומרת לו הרבה שיאזן זאת באמצעות מילה טובה.אני חושבת שאנו לפני פרידה........וזה כואב לי מאד....ביחוד שמגורים יחדיו היו יכולים להיות לי לעזר רב במקום לבד. וזה כואב אבל אני אתגבר גם על זה למרות ה"כאבון" בבטן שיש לי מהמחשבה.מה דעתכם על התיחסותו?איני יכולה לשנות מישהו שלא רוצה להיות איתי או לתמוך בי. אני גם לא כ"כ שרוטה.... ובטח שאני רואה דברים ומנסהלשפר. עברה עלי שנה אישית מאוד קשה. וזה מתבטא בהתנהגות אבל אני עובדת על זה.

ד"ר אורן חסון
לא יכול לומר לך להפסיק טיפול
26.09.2006 • 00:19

בין יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, וחבל. אבל שימי לב היטב: הוא לא רופא שלך, הוא לא מטפל שלך. הוא בן זוגך. הוא לא יכול לומר לך להפסיק טיפול תרופתי או פסיכולוגי. אלא שהוא כן יכול להגיד לך "זה לא מתאים לי". וכאן הדילמה. הדילמה היא שלך. אני מבין שאת תולה בו תקוות, אבל הוא, כבן זוג די אטום, אולי לא מתאים לך, במתכונתו הנוכחית, משום שאת כרגע מאד פגיעה נפשית. הוא צריך ללמוד לנהוג בך אחרת. את, כרגע,לא יכולהלנהוג אחרת, כי לו היית יכולה, היית במקום אחר לגמרי: לא היית היום בטיפול, ולא היית לוקחת תרופות. אבל יתכן שהאטימות שלו היתה פוגעת בך גם לו היית במצב נפשי טוב יותר. במילים אחרות, אני מנסה לומר לך שייתכן שבפרמטרים מסויימים – כסף, מראה, הומור, הוא בן זוג מאד מוצלח. אבל גם שיתכן שבפרמטרים אחרים, כמו פתיחות, אמפתיה, הקשבה, הוא בן זוג מאד לא מוצלח. ייתכן שזה מוקדם מדי בשבילכם, כי אתם רק חצי שנה ביחד, אבל נראה לי שאתם זקוקים ליעוץ זוגי כדי ללמוד להתמודד עם הקשיים שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083