בטחון בקשר: מה לעשות?
מור
רציתי לספר לך על דברים שקרו-המשך
⌄
ד"ר חסון שלום,
עשיתי "הוספת תגובה להודעתי המקורית מתאריך 22/12/05, אך משום מה לא ענית?זו שוב אני עם הצ'ט והפנטוזים על הרופא...רציתי רק לספר לך שמשהו קרה בימים האחרונים..והאמת שאני לא יודעת אם לטובה ???אז קודם כל, באותו ליילה שישבתי בצ'ט וחזרתי חמה למיטה....בעלי הרגיש כנראה שזה מה שהיה ואחרי כמה ימים שישבתי סתם מול המחשב בערב אז הוא אמר לי: "תגידי איך נכנסים לצ'ט, תוכלי להכניס אותי ?" (הוא ממש לא מתמצא במחשבים ובצ'טים במיוחד),ואז כשנכנסנו..אני ככה ניסיתי ל"הכין" את הקרקע ואמרתי לו: "אתה יודע יש פה כל מיני אנשים עם שגעונות...סטיות, אבל תכל'ס, זה סתם בלי רגש, וירטואלי"...ואז נכנסנו עם זיהוי של גבר ואח"כ עם זיהוי של אישה והוא קרא וכתב....וראה...מה גברים כותבים לי...ואז הוא דיבר איתי על זה קצת בעקיפין ושאל מה זה עושה לי, ואמרתי שהאמת שקצת מרגש אבל סתם ורטואלי ושאיתו זה הכי ממשי וכיף לעשות...בקיצור, הצ'ט חימם אותנו ובשבוע האחרון הרגשתי שהסקס השתפר פלאים!!!!אבל, אחרי כמה ימים שישבתי מול הצ'ט וחזרתי למיטה, הוא פתאום בא לי ביציאה שזה ממש סטייה ושזה לא מוצא חן בעיניו ושנראה לו שזה יוצא משליטה...ואז אמרתי לו:"אבל אמרת שזה ממש לא מפריע לך ושאתה יודע שאין בזה שום איום ממשי על היחסים ביננו ושאם זה סתם עושה לי טוב מסקרנות...אז למה לא",בקיצור אותו ערב (סילבסטר, שגם היה יום הולדתי), מצאתי את עצמנו בריב תהומי עם בכי כל הליילה ללא שינה כמעט.ועכשיו, אחרי שהשלמנו עדיין מרגישה שנשאר משקע..ובעיקר לא יודעת מה לעשות, מצד אחד הצ'ט מושך אותי בטרוף, אני מרגישה אישה מושכת שמטריפה גברים רק מפנטזיה וירטואלית, מצד שני טוב לי במיטה עם בעלי (והצ'ט רק הגביר את זה!!!!לא יודעת למה?) ומאידך, אני מרגישה שזה כואב לו, מפריע לו ואני מאוד מעריכה אותו ולא רוצה לפגוע בו, מה עושים ???.אציין שאפילו להט הסקס שהיה לנו בשבוע האחרון הצליח להשכיח ולהדחיק לי את המשיכה לרופא....מה קורה לי ד"ר ???תודה על עזרתך,מור
ד"ר אורן חסון
הוא מרגיש מאויים, ובצדק
⌄
מור יקרה,
לא עניתי, כי לא ראיתי את ההודעה. היא כבר התגלגלה כמה דפים לאחור. אז הנה, אני עונה עכשיו.התכתובת המקורית היא כאן:http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/880352ועכשיו להמשך:אני חושש שמה שקרה בימים האחרונים יהיה לטובה רק אם יהיו בכם כוחות לפתוח את כל מה שקרה ביניכם, עד שבן זוגך ירגיש שהוא בטוח בקשר איתך. ואני לא בטוח שתוכלו לעשות זאת לבד. כי מה שקרה כרגע, הוא שאת ערערת את הבטחון שלו. לכן גם אמרתי לך שני דברים בתכתובת הקודמת שלנו: ראשית – שאת צריכה לדעת איך להתנסח בחשיפה של תחושותייך עם בן זוגך, ולדעת מה להגיד ואיך, ואחר-כך, שרצוי שתעשי זאת בעזרת יועץ זוגי שמוכן גם לפגישות דיסקרטיות עם כל אחד מבני הזוג בנפרד.מה שעשית, זה לחשוף את הפנטזיות שלך בפני בן זוגך. אז נכון שהיו לכם כמה ימים של סקס נהדר. אני לא מתפלא: מחקרים מספרים שלאחר פרידה פיזית בין בני זוג, כמות הזרע שהגבר מעביר לאשה בעת יחסי המין גבוהה באופן משמעותי מאשר לאחר אותו מספר ימים כשהם ביחד, וללא סקס. המשמעות האבולוציונית לכך היא שמאחר שהאשה לא היתה ליד הגבר, קיים סיכון, תאורטי או מעשי, שהיא היתה עם גבר אחר, ולכן "כדאי" להוסיף כמות זרע גבוהה יותר, להגדיל את הסיכוי שהצאצאים יהיו שלו. אחת ההשפעות של ה"חיזור" אחריך מצד גברים אחרים הוא דומה לזה: בן זוגך מגביר את המאמץ (והעובדה שאת "חמה" יותר מסייעת לו). זה יצר את הסקס הנהדר שלכם.מצד שני, הוא מרגיש מאויים. הוא מבין שאת מינית יותר, אלא שזה לא בגללו ולא בגלל שאת רוצה אותו ורק אותו. הוא מחבר אחד לאחד, והאסימון נופל בסוף. אי הנוחות שהרגיש בהתחלה עם כל זה, התגברה עד שהיה מסוגל בסוף להוציא אותה, ולהגיד לך שהוא מרגיש עם זה שלא בנוח.אמרת לו: "אבל אמרת שזה ממש לא מפריע לך ושאתה יודע שאין בזה שום איום ממשי על היחסים ביננו ושאם זה סתם עושה לי טוב מסקרנות...אז למה לא" גם הוא, וגם אני, מפרשים זאת כאכזבה, וכרצון שלא לוותר על משהו שהוא קצת גדול ממך עכשיו (מה עוד שחשבת שהנה, קבלת אישור לחיות בשני העולמות גם יחד). הוא מרגיש מאויים ובצדק, כי הוא מנסה להגן על עצמו מפני בגידה שלך, והוא יודע שהדרך הזו לוקחת אותך לשם. והרי את יודעת שלו היה המצב הפוך, ואת היית מגלה שהוא מנהל סקס וירטואלי עם נשים ברשת, היית מתחרפנת. והנה, כאשר את לא אומרת לו: "אתה צודק, אני אפסיק עם זה",ובמקום זה את מתווכחת איתו ומגיעה לריב תהומי, הוא למד מהריב הזה עד כמה זה חשוב לך. כלומר, שאת מוכנה לריב גדול איתו, רק כדי לשמור על זה. ומכאן המשקע. הוא מרגיש מאויים ובצדק.לכן אני מחזיר אותך לעצתי הראשונית: אם את רוצה לשמור את הזוגיות שלך, לכו ליעוץ זוגי כדי להבהיר את התמונה, לצנן אותך, ללמוד עוד מה חסר לך, להעביר את האנרגיות שלך אולי לפסים אחרים, ולהחזיר את האמון שלו בך. האלטרנטיבה היא מדרון חלקלק, לפחות באשר לנישואים שלכם. האם תהיי יותר מאושרת בו? – אולי כן, ואולי לא. אבל בזמן הקרוב לפחות, תהיי בו פחות זוגית.