בגידה: הדחקות וחרדות בזוגיות

תאריך פנייה: 08.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נעמה
איבוד אמון
08.06.2006 • 20:02

אני אשה בוגרת בת 56 היתה לי מערכת זוגית 13 שנה אשר יצאתי ממנהפגועה, לאחר תקופה כה ארוכה גיליתי כי בן זוגי בוגד בי, וזאת אחרי שנתתי בו אמון מלאולא חשדתי בו ובטחתי בו.מאותו מקרה אינני יכולה לקשור קשרים, כל גבר נראה לי בוגדני ואיננינותנת יותר אמון ...כתוצאה מכך אני נשארת לבד, דבר המסב לי עגמת נפשכיצד אני יוצאת ממלכוד זה?והיכן אני יכולה להכיר גברים בוגרים מחוץ לאינט"?

ד"ר אורן חסון
לפעמים הדחקות זה דבר מועיל
10.06.2006 • 02:48

נעמה יקרה,
האינטרנט לא ממש שייך לעניין, פרט לכך שהוא מאפשר דרכי מפגש קלות. וממילא, גם אם תפגשי בגבר פנוי שלא דרך האינטרנט, לא תוכלי לדעת שהוא לא נמצא גם שם. ואגב כך, נדמה לי שיותר משאיבדת אמון בגברים, איבדת אמון ביכולת שלך לזהות שקר ובגידה, וזה מה שבאמת מפחיד אותך.המלכוד הוא מלכוד מחשבתי בעיקר. הסטטיסטיקה אומרת שמרבית הגברים בוגדים בנשותיהם לפחות פעם אחת, וכנראה שכך גם מרבית הנשים. בחלק גדול מהמקרים, הצד השני לא יודע, ובחלק יודע ובוחר להתעלים. האם בגלל זה לא להתחתן? – העובדה היא שמרבית הזוגות בכל זאת מתחתנים. מדוע? כי אנחנו נוטים להדחיק את האפשרות הזו, כי ההדחקה הזו מאפשרת לנו לחיות טוב יותר. אי אפשר להיות מאושר כאשר דואגים יותר מדי, לדברים שאין לנו מושג אם ומתי הם יצוצו. באותה מידה, אי אפשר לנסוע במכונית, אלא אם מדחיקים את הסטטיסיטקה שמראה עד כמה תאונות דרכים קטלניות נפוצות. ואי אפשר לרחוץ בים, אלא אם את מדחיקה את העובדה שהוא מזוהם. ולכן, כדי לחיות, את צריכה ללמוד להדחיק דברים מסויימים, גם בענייני בגידות. לא תמיד קל, לפעמים אולי כדאי להעזר במישהו ולקבל תמיכה מקצועית או אחרת כדי להתגבר על החרדות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083