איך להגיד לו שאני רוצה אותו
n123
איך להגיד לו שאני רוצה אותו...
⌄
שלום,
יש לי ידיד שהמערכת יחסים בנינו היא מינית. אנחנו שוכבים ביחד בערך חודשיים.אני התחלתי את המערכת יחסים הזאת איתו בידיעה שזה מיני בלבד ולא ציפיתי לפתח רגשות כלפיו. יש ביננו קשר עמוק ואנחנו מדברים הרבה ואנחנו פתוחים אחד עם השני. אני מרגישה שהוא סומך עלי ופתוח איתי וגם אני איתו.אני חושבת שיש בנינו כימיה ומשיכה מינית, הוא נותן לי את הכבוד המלא והראוי ולא נתן לי להרגיש פעם אחת כ "בובת סקס".אני רוצה להגיד לו שאני רוצה להתקדם הלאה למערכת יחסים רצינית יותר איתו ואני לא יודעת איך להגיד לו ואם להגיד לו בכלל... זה מרגיש לי שיש משהו יותר עמוק בקשר וסיכוי למערכת יחסים רצינית ואני לא רוצה לפספס את ההזדמנות.אשמח לעזרה,תודה.
ד"ר אורן חסון
איך להגיד לו שאני רוצה אותו...
⌄
n123יקרה,
קרה לך מה שקורה יותר לנשים מאשר לגברים, והוא שיחסים מיניים הופכים להיות גם מעורבים רגשית. את לא חייבת להגיד לו את מה שאת רוצה לומר לו ישירות. את יכולה ליזום מפגשים אחרים, שאינם מיניים, ולהתחיל "לצאת מהארון". כלומר, להיפגש יותר עם חברים, ללכת לבילויים משותפים, להרחיב את היריעה של הקשר, להעמיק אותו לכיוונים שונים, ולקבוע עובדות בשטח. דרך זה הוא יבין עם הזמן מה את רוצה שיקרה, גם אם הוא לא החלטי, או אם הוא מהסס כי לא ברור לו אם את רוצה ופוחד מסרוב.אני מניח שהיית רוצה שיקרה מה שמקובל שיקרה, וזה שהוא יהיה זה שייזום. יתכן שאם תזמי, הוא ימשיך להיות פסיבי וייקח את כל מה שאת נותנת, וייתכן שהוא יחליט, בעיקר אם תהיי סבלנית ותתני לו ספייס להחליט, שגם הוא רוצה שלך יהיה טוב, ולגמול לך בעשייה משותפת. אם הוא לא יעשה זאת, תוכלי להבין או שהוא אינו רוצה מספיק, או שהוא איש שלא ייזום הרבה גם בהמשך, ולהחליט אם זה מתאים לך.
n123
קצת בעייתי
⌄
היי ד"ר,קצת קשה יהיה לי לבחון את העניין של לצאת יותר מחוץ לבית לבתי קפה או להיפגש עם חברים כי הוא עם רגל שבורה ולא יצא מהבית בתקופה האחרונה.לפני שהוא שבר את הרגל, הוא שאל אותי אם בא לי לבוא אליו ואמרתי לו שלא בא לי לשבת בבית כי אני רוצה להתאורר קצת בחוץ מלחץ שיש עלי בעבודה ולימודים, הוא הבין אותי אבל תירץ שהוא "רובץ בבית ואין לו כוח לצאת" ולאחר מכן אמר לי שהוא הלך לאחותו...באותו המקרה אמרתי לו שאין לי כוח לבוא אליו ואני עייפה וכשהוא ראה שאני נשארת ערה ובפייסבוק הוא התחיל להשתגע מהמחשבה שאני מעדיפה להישאר בבית ולא לבוא אליו.מאוד קשה לי לקרוא אותו במיוחד בגלל היחס שהוא נותן לי כשאני איתו, שזה 100% יחס הגון שצריך לתת לבחורה. אבל כשאני יוצאת ממנו אני לא יודעת מתי תהיה הפעם הבאה (ואם תהיה) שאני אשמע ממנו...אולי אני צריכה להתנתק? אבל איך? אני מתגעגעת אליו.... :(
ד"ר אורן חסון
מה שלא בטוח
⌄
n123יקרה,
יכול להיות שגם הוא לא בטוח בך, ולכן אולי לא מנסה יותר. אולי גם הוא היה שואל אותי בדיוק את אותה השאלה – כשהיא איתי, היא נראית כאילו אני האחד בשבילה, אבל אחר-כך, כשהיא הולכת, אני כבר לא מעניין אותה, ואפילו היתה פעם שבה הזמנתי אותה, והיא אמרה לי שהיא עייפה, ואחר-כך נשארה ערה בפייסבוק עד מאוחר. אז אולי היא לא רוצה? אני מבולבל!בלי לדבר זה לא הולך. בלי לעשות מאמץ הדדי, זה לא הולך. בלי "לסכן משהו" זה אולי גם כן לא יילך. אולי כדאי שתחשבי על הדבר הגרוע ביותר שיקרה אם תמשיכו כפי שעכשיו, לעומת הדבר הגרוע ביותר שיקרה אם תגידי לו שכיף לך איתו, ותביאי לו איזו מתנה (אם לא הבאת עד עכשיו) לנחם אותו בשל פציעתו, או עוגה או נשנושים ביחד, או תביאי סרט או סידרה לראות ביחד על המחשב, או תגידי לו "תביא חברים, הנשנושים עלי!". אולי החשיבה המקבילה הזו, על הגרוע ביותר בכל אחת מהאופציות, תהיה לך סימן גם עד כמה את רוצה.