איזון בעזרה מהאם: מתי להשתנות
אנונימית
בעל וחמה שלא מסתדרים
⌄
ד"ר שלום רביש לי בעיה קשה שנמשכת כבר די הרבה זמן. אני אישה כבת 37 בערך ובעלי גדול ממני בשבע שנים. יש לנו 3 ילדים קטנים. אני עובדת בשתי עבודות ובעלי כרגע לא עובד הוא נמצא בבית עם הילדים. אמא שלי היא כבר אישה מבוגרת שבאה לבית שלנו כדי לעזור עם הילדים (יש לציין שהקטנים יותר הם תאומים בנים). הבעיה היא שאמא שלי ובעלי רבים על כל דבר אפשרי: מה לתת לילד לאכול, באיזה מגבת לנגב אותם ופשוט על כל דבר קטן וחסר כל חשיבות. הם רבים ללא הפסקה והדבר מתסכל אותי מאוד. גם בעלי וגם אמא שלי הם אנשים עקשניים מאוד ולא מוכנים להתפשר או ללכת אחד לקראת השני. כל אחד מהם מתקשר אליי לעבודה להתלונן על השני ואני ממש מרגישה חסרת אונים עד כדי בכי ואני לא מתרכזת בעבודה אני מרגישה שאני צריכה לטפל בהם כמו בגנון. אמא שלי לא מוכנה לוותר על העזרה ולכן היא באה והיא אכן גם עוזרת היא מבשלת לילדים - לי אין זמן לעשות את זה ובעלי לא יודע כל כך לבשל. לכן אני כן צריכה אותה. מצד שני בעלי הוא זה ששומר ומטפל בילדים ביום יום. אז מה אפשר לעשות כדי שהם יפסיקו כבר לריב, זה מעיק עליי.תודה
ד"ר אורן חסון
שניהם גם מרויחים וגם מפסידים
⌄
אנונימית יקרה,
כרגע, כל אחד מהם מרוויח במשהו בשהות של אמא שלך אצלכם בבית, וכל אחד מהם גם מפסיד. הדבר הכי פשוט שאתם צריכים לעשות, הוא לשנות את המאזן. למדי את בן זוגך שהמחיר של להיות בלי עזרה של אמך, הוא ללמוד לבשל. הבחירה היא שלו, אחרי הכל. כל עוד הוא לא יודע לעשות הכל לבד, הוא זקוק לה. אם הוא באמת רוצה להסתדר בלעדיה, שילמד. זה לא סיפור גדול. אם אפילו אמא שלך יודעת להסתדר, אז כנראה שגם הוא יכול. ואחרי שהוא לומד להסתדר לבד, תכריחי את אמא שלך לוותר על העזרה שלה, או לצמצם אותה למינימום. אלא אם בן זוגך יבקש, ואז זו תהיה בעיה שלו.