יעוץ זוגי: מה לעשות בגיל 19?

תאריך פנייה: 24.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יולי
אמון
24.10.2006 • 20:46

היי,אני בת 19, יש לי חבר כבר 3 וחצי שנים, הוא בן 23.במהלך הקשר ידעתי שהוא היה משקר לי לגבי כל מיני דברים יחסית שוליים (כמו למשל לגבי זה שהוא המשיך לעשן אחרי שאמר לי שהוא מפסיק).בשנה האחרונה היחסים שלנו הדרדרו בעקבות שינויים בחיי שנינו (כגון גיוסי לצבא ושחרורו מהצבא). היינו רבים הרבה וגם כמה פעמים נפרדנו וחזרנו.לפני כשלושה חודשים רבנו ריב רציני ונפרדנו. הוא לא רצה לחזור אבל חזרנו.לפני שלושה שבועות גיליתי שבמהלך הפרידה וגם אחרי שחזרנו הוא היה ביחסים עם מישהו אחר.מאז דיברנו הרבה ואנחנו מנסים לשקם את היחסים בינינו, ובזמן האחרון יש שיפור.אבל, אני לא בטוחה שאני יכולה לסמוך עליו שוב ולהאמין לו ובו.איך אוכל, אם אפשר, לסמוך עליו שוב ולהאמין לו ובו?האם כדאי לפנות לייעוץ זוגי או אישי?

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי, כן או לא: בת 19 לאן?
26.10.2006 • 17:06

יולי יקרה,
את בת 19, והוא חבר שלך כבר שלוש וחצי שנים. לו היחסים ביניכם היו נפלאים, פרט לעניין מסויים אחד, הייתי אומר לך לכי ליעוץ זוגי. אבל את בת 19, ואני לא יודע מה את מתכננת לחייך, באיזה גיל את רוצה להתחתן, ובאיזה גיל את רוצה ילדים. אם את לא ממהרת בכלל, ורוצה קודם לימודים ואפילו קריירה, אז הייתי ממליץ לך, כעצה אישית, להפרד ולהמשיך הלאה, ולהתנסות ביחסים אחרים לפני שתחליטי מי האחד והיחיד שלך. אבל כדי להחליט את זה, את צריכה שיהיה לך בטחון שגברים מוצלחים נוספים באמת ירצו אותך, ואת צריכה להחלים מפגיעות שנפגעת בקשר הזה. אלה שני דברים שטיפול אישי יוכל לסייע לך, ולהקל עלייך להגיע לתובנות שיסייעו לך להצלחה בחיים ולסיפוק.לעומת זאת, אם שניכם רואים בזוגיות הזו זוגיות שאולי תוביל בתוך שנה-שנתיים לנישואים, לכו ליעוץ זוגי. יש לכם הרבה מה לעשות וללמוד גם מעבר לעניין הבטחון שלך בנאמנות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083